Lansa Fastigheter eablerar sig i Ystad. Nu förvärvar de 43 hyreslägenheter från Hanssongruppen, i  området Västra sjöstaden.

Skåne är en region där Lansa Fastigheter fortsätter att växa. Sedan tidigare finns man i Helsingborg och Lund och bolaget har dessutom flera nya projekt på gång runt om i regionen.

I Ystad bor drygt 30.000 invånare och om tio år räknar man med att antalet invånare har ökat till runt 35.000.

– Ystad är en stabil och expansiv centralort. Befolkningstilläxten är hög, samtidigt som bostadsbyggandet är relativt lågt. Att vi etablerar oss här är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi, säger Anders Woodall, förvaltningschef på Lansa Fastigheter.

De 43 lägenheterna som Lansa förvärvar av Hanssongruppen, byggdes 2018 och ligger på cykelavstånd från centrum i det nya området Västra sjöstaden. Fastigheterna är byggda med hållbarhet och miljö i fokus och materialen är valda med omsorg. I de rymliga lägenheterna finns alla bekvämligheter med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Flera av lägenheterna har dessutom fin utsikt över havet.

– Ystad är en viktig ort för HanssonGruppen, där vi vill finnas och verka långsiktigt. Därför känns det väldigt bra att det är Lansa Fastigheter, som är en stabil och långsiktig aktör, som förvärvar vårt bestånd på orten. Vi kommer fortsätta vara lika aktiva i Ystad som tidigare och arbetet med våra pågående byggprojekt fortlöper, säger Joel Sandwall, vd Hanssongruppen Invest AB.

Lansa Fastigheter har sedan starten för fyra år sedan byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av drygt 1.300 hyreslägenheter på 11 orter runt om i landet.