Nyheter

Säljstart i Strängnäs

Säljstart i Strängnäs

HanssonGruppen säljstartar nu 16 brf-radhus på södra Tosterö i Strängnäs. Bostäderna utgörs av 4-rums enplanshus om ca 87 kvm med egen trädgård. Brf Skogsbacken är belägen nära centrum i naturskönt läge på Abborrberget i Strängnäs. Beräknad inflyttning är aug/sept 2020.

Äldre nyheter

Nu startar vi utbyggnad av padelhallen på Viared

Under april månad har HanssonGruppen, med hjälp av HJ Inredningstjänst, startat arbetet med att uppföra 850 kvm utbyggnad av befintlig padelhall på fastigheten Vindrosen 4 på Viared i Borås. Utöver utbyggnaden som skall inrymma fler inomhusbanor för Padel Center Borås, kommer även två utomhusbanor att anläggas. Banorna beräknas vara klara under sommaren.

Mats Grauers ny ordförande i HanssonGruppen Invest AB

Från och med 1 september 2018 är Mats Grauers ny styrelseordförande i HanssonGruppen Invest AB. Grauers är idag styrelseordförande i Frölunda Indians och styrelseledamot i Svenska Hockeyligan AB (SHL). Utöver detta är Grauers styrelseordförande i ett flertal privatägda bolag. Tidigare i sin karriär har han, förutom att ha verkat som entreprenör och drivit egna bolag, även varit heltidspolitiker samt varit kommunstyrelsens ordförande i Partille kommun. Grauers var under åren 2000-2011 även ordförande i IK Sävehof.

”Mats mångåriga erfarenhet och rutin kommer att bidra mycket till HanssonGruppen Invests utveckling, då han med sin bakgrund som entreprenör, politiker och ledare i idrottsvärlden tillför en mycket bred erfarenhet och ett stort kontaktnät från såväl näringslivet som från samhället i stort. HanssonGruppen Invest är en samhällsbyggare som utvecklar såväl bostäder som skolor, förskolor och kommersiella fastigheter och då är Mats kunskap och erfarenhet ett mycket välkommet tillskott. Ägarna är därför mycket glada att Mats valt att engagera sig i vårt bolag”, säger Joel Sandwall, delägare i HanssonGruppen Invest AB.

”Jag hoppas kunna tillföra bolaget erfarenhet och kontakter som gagnar verksamheten och möjliggör en fortsatt positiv utveckling”, säger Mats Grauers.

HanssonGruppen köper Prästvillan i Ystad

HanssonGruppen har av Region Skåne förvärvat en del av sjukhusområdet i centrala Ystad.

Fastigheten Buskamöllan 4 på Thorssons Väg 15 är bebyggd med en av Ystads mer kända byggnader, den i folkmun kallade Prästvillan, med en uthyrningsbar area om ca 900 kvm. Byggnaden som ligger i vacker parkmiljö uppfördes ursprungligen som prästgård 1920 men har på senare år fungerat som kontor för sjukhuset. Sedan 2013 är byggnaden tomställd. HanssonGruppen kommer på fastigheten att utveckla totalt ca 24 bostadsrättslägenheter.

HanssonGruppen tillträder bostadsfastighet i Göteborg

HanssonGruppen Invest AB har via dotterbolag förvärvat en bostadsfastighet med 21 lägenheter, belägen på Björcksgatan 54 i stadsdelen Kålltorp.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om ca 900 kvm fördelat på 21 lägenheter samt en råvind om ca 275 kvm på vilken skall byggas ytterligare 7 st lägenheter. Byggnaden är ursprungligen uppförd 1930 och större renoveringar har genomförts 1974 samt 2017/2018. Säljare är Stadsform Fastighetsutveckling AB. Parterna har överenskommit att ej kommunicera någon köpeskilling. Tillträde skedde 15 maj.

HanssonGruppen förvärvar i Borås

HanssonGruppen Invest AB har via dotterbolag förvärvat tre industrifastigheter i Borås, med en total uthyrningsbar area om 3 600 kvm.

Det är dels Borås Vindtunneln 3 som är belägen på Viared och dels Borås Räveskalla 1:435 & 1:506 som är belägna i Sjömarken. Fastigheterna är fullt uthyrda och tillträde sker 28 mars. Säljare är Sjömarkens Industrisvets AB samt Borås Hydraulik och Handel AB, som kommer fortsätta att vara hyresgäster i fastigheterna. Parterna har överenskommit att ej kommunicera någon köpeskilling.

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/hanssongruppen-koper-tre-industrifastigheter-i-boras/

Padelcenter Borås – ny hyresgäst

Padelcenter Borås ny hyresgäst på Viaredsvägen 22
Sedan årskiftet har vår hyresgäst Padelcenter flyttat in i nygjorda lokaler där de byggt fyra fina inomhusbanor med 9 meter takhöjd.
HanssonGruppen Invest AB

c/o Holdingaktiebolaget Knut Hansson
Kungsportsavenyn 22
411 36 Göteborg