Nyheter

HanssonGruppen förvärvar i Ljungby

HanssonGruppen förvärvar i Ljungby

Fastigheten Ljungby Rotorn 1 består av lager, kontor och uppställningsytor och tillträddes november 2021 och ägs tillsammans med EBJ genom det gemensamma bolaget HanssonGruppen EBJ AB.

Byggnaden omfattar ca 15 000 kvm höglager och är uppförd 2005 och i mycket gott skick.

Äldre nyheter

HanssonGruppen avyttrar till SBB

HanssonGruppen Invest AB har sålt fastigheten Ystad Celsius 1 belägen i Västra Sjöstaden till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (”SBB”) med tillträde den 4 oktober 2021.

I samband med att SBB tillträder den nybyggda skolan kommer de även att av HanssonGruppen förvärva aktier i ViBoGård AB och därmed bli nya delägare i det bostadsutvecklande bolaget.

ViBoGård AB utvecklar seniorbostäder enligt särskilt livsstilskoncept med fokus på social hållbarhet, odling och friskvård. 

HanssonGruppen ny delägare i ViBoGård AB

HanssonGruppen har per den 23 juni 2021 förvärvat 2/3 av ViBoGård AB. ViBoGård är ett boendekoncept och livsstilsboende för aktiva seniorer där man på ett naturligt sätt byggt in möjligheter till social samvaro, odling och friskvård. För mer information besök vår hemsida www.vibogard.se.

HanssonGruppen förvärvar i Sävedalen

Den 29 april tillträde HanssonGruppen en kommersiell fastighet i Sävedalen, Partille kommun med gymkedjan STC och biltvättsföretaget Glimra som hyresgäster. Uthyrningsbar area ca 960 kvm.”

Nu tar vi Spanien till Österlen

I samarbete med ZeraNord, som arbetar efter devisen ”Österlen för fler”, tar vi nu Spanien till Österlen. På en före detta äppelodling med kort avstånd till Viks båda golfbanor och med 800 meter ner till de pittoreska delarna av Viks Fiskeläge, hav och kulturhamn, planeras det nu för ett nytt projekt med andelsboende. Bostadsrätter i andelsform är en hållbar, smart och bekymmersfri ägarform för dig som vill fokusera på avkoppling och trygghet.

Läs mer här: zeranord.se

 

HanssonGruppen säljer till Odd Molly

HanssonGruppen säljer till Odd Molly International AB

HanssonGruppen har per den 20 oktober 2020 avtalat om att sälja fastigheterna Borås Vindrosen 4, Vindbryggan 6, Vindtunneln 3 samt Räveskalla 1:435 och 1:506 till Odd Molly International AB. Utöver detta säljer, det av HanssonGruppen och Fiskaregården Investment AB, delägda Vaggeryd Utveckling AB bolagets innehav i Vaggeryd till samma köpare.

I Vaggeryd skall parterna inom ramen för ett JV tillsammans utveckla logistikmarken som är belägen utmed E4:an. Total kommer man kunna uppföra 120 000 – 160 000 kvm ny logistik. Tillträde sker 15 december.

Lansa förvärvarar från HanssonGruppen

Lansa Fastigheter eablerar sig i Ystad. Nu förvärvar de 43 hyreslägenheter från Hanssongruppen, i  området Västra sjöstaden.

Skåne är en region där Lansa Fastigheter fortsätter att växa. Sedan tidigare finns man i Helsingborg och Lund och bolaget har dessutom flera nya projekt på gång runt om i regionen.

I Ystad bor drygt 30.000 invånare och om tio år räknar man med att antalet invånare har ökat till runt 35.000.

– Ystad är en stabil och expansiv centralort. Befolkningstilläxten är hög, samtidigt som bostadsbyggandet är relativt lågt. Att vi etablerar oss här är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi, säger Anders Woodall, förvaltningschef på Lansa Fastigheter.

De 43 lägenheterna som Lansa förvärvar av Hanssongruppen, byggdes 2018 och ligger på cykelavstånd från centrum i det nya området Västra sjöstaden. Fastigheterna är byggda med hållbarhet och miljö i fokus och materialen är valda med omsorg. I de rymliga lägenheterna finns alla bekvämligheter med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Flera av lägenheterna har dessutom fin utsikt över havet.

– Ystad är en viktig ort för HanssonGruppen, där vi vill finnas och verka långsiktigt. Därför känns det väldigt bra att det är Lansa Fastigheter, som är en stabil och långsiktig aktör, som förvärvar vårt bestånd på orten. Vi kommer fortsätta vara lika aktiva i Ystad som tidigare och arbetet med våra pågående byggprojekt fortlöper, säger Joel Sandwall, vd Hanssongruppen Invest AB.

Lansa Fastigheter har sedan starten för fyra år sedan byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av drygt 1.300 hyreslägenheter på 11 orter runt om i landet.

Välkommen Mylift Sweden AB

HanssonGruppen välkomnar Mylift Sweden AB som snart flyttar in som ny hyresgäst i våra fina lokaler på Segloravägen 10 på Viared, Borås! Hyresgästanpassningarna utförs såklart av HJ Inredningstjänst AB.

Inflyttning i Brf Trädgårdsmästaren

I torsdags hade vi inflyttning i våra lägenheter i BRF Trädgårdsmästaren i Ystad. 13 glada köpare fyllde snabbt upp huset med liv och rörelse.

Ystad Trädgårdsmästaren 1 är en centralt belägen fastighet i området Trädgårdsstaden i Ystad, där HanssonGruppen erhöll en kommunal markanvisning för att bygga lägenheter. Tack till alla inblandade för ännu ett lyckat projekt signerat HanssonGruppen!

Säljstart i Strängnäs

HanssonGruppen säljstartar nu 16 brf-radhus på södra Tosterö i Strängnäs. Bostäderna utgörs av 4-rums enplanshus om ca 87 kvm med egen trädgård. Brf Skogsbacken är belägen nära centrum i naturskönt läge på Abborrberget i Strängnäs. Beräknad inflyttning är aug/sept 2020.

Nu startar vi utbyggnad av padelhallen på Viared

Under april månad har HanssonGruppen, med hjälp av HJ Inredningstjänst, startat arbetet med att uppföra 850 kvm utbyggnad av befintlig padelhall på fastigheten Vindrosen 4 på Viared i Borås. Utöver utbyggnaden som skall inrymma fler inomhusbanor för Padel Center Borås, kommer även två utomhusbanor att anläggas. Banorna beräknas vara klara under sommaren.

Mats Grauers ny ordförande i HanssonGruppen Invest AB

Från och med 1 september 2018 är Mats Grauers ny styrelseordförande i HanssonGruppen Invest AB. Grauers är idag styrelseordförande i Frölunda Indians och styrelseledamot i Svenska Hockeyligan AB (SHL). Utöver detta är Grauers styrelseordförande i ett flertal privatägda bolag. Tidigare i sin karriär har han, förutom att ha verkat som entreprenör och drivit egna bolag, även varit heltidspolitiker samt varit kommunstyrelsens ordförande i Partille kommun. Grauers var under åren 2000-2011 även ordförande i IK Sävehof.

”Mats mångåriga erfarenhet och rutin kommer att bidra mycket till HanssonGruppen Invests utveckling, då han med sin bakgrund som entreprenör, politiker och ledare i idrottsvärlden tillför en mycket bred erfarenhet och ett stort kontaktnät från såväl näringslivet som från samhället i stort. HanssonGruppen Invest är en samhällsbyggare som utvecklar såväl bostäder som skolor, förskolor och kommersiella fastigheter och då är Mats kunskap och erfarenhet ett mycket välkommet tillskott. Ägarna är därför mycket glada att Mats valt att engagera sig i vårt bolag”, säger Joel Sandwall, delägare i HanssonGruppen Invest AB.

”Jag hoppas kunna tillföra bolaget erfarenhet och kontakter som gagnar verksamheten och möjliggör en fortsatt positiv utveckling”, säger Mats Grauers.

HanssonGruppen köper Prästvillan i Ystad

HanssonGruppen har av Region Skåne förvärvat en del av sjukhusområdet i centrala Ystad.

Fastigheten Buskamöllan 4 på Thorssons Väg 15 är bebyggd med en av Ystads mer kända byggnader, den i folkmun kallade Prästvillan, med en uthyrningsbar area om ca 900 kvm. Byggnaden som ligger i vacker parkmiljö uppfördes ursprungligen som prästgård 1920 men har på senare år fungerat som kontor för sjukhuset. Sedan 2013 är byggnaden tomställd. HanssonGruppen kommer på fastigheten att utveckla totalt ca 24 bostadsrättslägenheter.

HanssonGruppen tillträder bostadsfastighet i Göteborg

HanssonGruppen Invest AB har via dotterbolag förvärvat en bostadsfastighet med 21 lägenheter, belägen på Björcksgatan 54 i stadsdelen Kålltorp.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om ca 900 kvm fördelat på 21 lägenheter samt en råvind om ca 275 kvm på vilken skall byggas ytterligare 7 st lägenheter. Byggnaden är ursprungligen uppförd 1930 och större renoveringar har genomförts 1974 samt 2017/2018. Säljare är Stadsform Fastighetsutveckling AB. Parterna har överenskommit att ej kommunicera någon köpeskilling. Tillträde skedde 15 maj.

HanssonGruppen förvärvar i Borås

HanssonGruppen Invest AB har via dotterbolag förvärvat tre industrifastigheter i Borås, med en total uthyrningsbar area om 3 600 kvm.

Det är dels Borås Vindtunneln 3 som är belägen på Viared och dels Borås Räveskalla 1:435 & 1:506 som är belägna i Sjömarken. Fastigheterna är fullt uthyrda och tillträde sker 28 mars. Säljare är Sjömarkens Industrisvets AB samt Borås Hydraulik och Handel AB, som kommer fortsätta att vara hyresgäster i fastigheterna. Parterna har överenskommit att ej kommunicera någon köpeskilling.

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/hanssongruppen-koper-tre-industrifastigheter-i-boras/

Padelcenter Borås – ny hyresgäst

Padelcenter Borås ny hyresgäst på Viaredsvägen 22
Sedan årskiftet har vår hyresgäst Padelcenter flyttat in i nygjorda lokaler där de byggt fyra fina inomhusbanor med 9 meter takhöjd.
HanssonGruppen Invest AB

c/o Holdingaktiebolaget Knut Hansson
Kungsportsavenyn 22
411 36 Göteborg